Корпоративна корупція і функції незалежних і внутрішніх аудиторів - Ivakhnenkov, Sergiy (Наукові записки НаУКМА. Економічні науки, 2017)
Стаття покликана прояснити сучасну концепцію корупції, визначити її типи і з’ясувати роль зовнішніх (незалежних) і внутрішніх аудиторів у боротьбі з корпоративною корупцією. Завданням також є почати дискусію з розроблення стандартів бухгалтерського обліку та аудиту щодо методів для виявлення випадків корупції в бізнесі. У статті доведено, що відсутність ясності щодо обов’язків зовнішніх аудиторів стосовно корпоративної корупції може спонукати зовнішніх аудиторів випустити з уваги свою відповідальність за виявлення корупції, яка могла б суттєво вплинути на фінансову звітність, оскільки цього не вимагають стандарти аудиту. Потрібно модифікувати стандарти аудиту в такий спосіб, щоб корупція розглядалася не лише як внутрішнє шахрайство, яке може суттєво вплинути на фінансову звітність, але і як незаконне діяння. Матеріал надійшов 26.04.2017