Ризик-менеджмент: проблематика розвитку - Kaminskyi, Аndriy (Наукові записки НаУКМА. Економічні науки, 2017)
Досліджено проблематику розвитку фінансового ризик-менеджменту з акцентом на його особливостях в Україні. Головним аспектом дослідження є необхідність адекватності ризик-менеджменту сукупності наявних ризиків, які трансформуються та видозмінюються. Дослідження має дві складові: 1) проблематика розвитку структурних компонентів ризик-менеджменту, 2) проблематика розвитку ризик-менеджменту як цілісної системи. У межах першої складової обґрунтовано, що в компоненті «ідентифікація ризику» проблематика концентрується навколо різних аспектів доларизації пасивів та активів банку. Структурна компонента «аналіз ризику» в поточний період включає проблематику методів аналізу онлайн-мікрокредитів. Також досліджено запровадження інтегральної міри ризику, формалізацію ставлення до ризику та розвиток інструментарію ризик-менеджменту. Під час дослідження другої складової акцент зроблено на динаміку регулятивних впливів на системи ризик-менеджменту та взаємозв’язок цих систем із розвитком бізнесу. Показано доцільність поступового впровадження «проактивного» підходу до організації систем ризик-менеджменту як альтернативу класичного «реактивного» підходу. Матеріал надійшов 27.04.2017