Забезпечення системи планування результатів діяльності торговельного підприємства - Safonov, Yurii; Poberezhets, Оlga (Наукові записки НаУКМА. Економічні науки, 2017)
У статті розглянуто аспекти забезпечення системи планування результатів діяльності торговельного підприємства та визначено основні елементи такого забезпечення. Сформовано обліково-аналітичну інформаційну систему оперативного та стратегічного планування результатів діяльності торговельних підприємств. Досліджено поняття «аналітична система» в забезпеченні планування результатів діяльності торговельного підприємства. Визначено фактори впливу на інформаційно-аналітичну систему стратегічного дослідження результатів діяльності торговельного підприємства. Запропоновано: якісну оцінку використання аналітичної інформації; формування стратегічного облікового процесу на торговельному підприємстві; методику прогнозної (планової) звітності суб’єкта господарювання; створення спеціального синтетичного та аналітичного облікового реєстру для відображення операцій, пов’язаних із фінансовими інвестиціями; створення інтегрованої системи облікового процесу, за допомогою якої можливо проводити одночасно всі види обліку на торговельних підприємствах. Матеріал надійшов 29.04.2017