Ризики країн – проблеми порівняльного аналізу - Hryhoriev, Henadiy (Наукові записки НаУКМА. Економічні науки, 2016)
Проводено порівняльний аналіз ризиків країн, орієнтованих на європейську інтеграцію, за критеріями платоспроможності, ліквідності та політичної стабільності. Проаналізовано основні підходи та методики щодо визначення ризиків країн. Наведено оцінку сучасного стану досліджень показників ліквідності, платоспроможності та політичної стабільності обраних країн. Виявлено деякі особливості ризиків в Україні, Туреччині, Молдові та Грузії. Доведено можливість конвергенції країн у результаті покращення інституційного середовища та адекватної оцінки ризиків. Матеріал надійшов 11.04.2016