Моделі оцінки ймовірності виникнення фінансової кризи в українських страхових компаніях - Lytvyn, Anton (Наукові записки НаУКМА. Економічні науки, 2016)
У статті побудовано моделі передбачення фінансової кризи в українських страхових компаніях на основі застосування моделей умовної ймовірності, а саме – логістичної регресії. Проведено процедуру супердискретизації класу страховиків-банкрутів для покращення класифікаційних характеристик одержаних моделей. Запропоновано критерій відбору логістичної моделі, найбільш придатної для використання на практиці. Матеріал надійшов 17.03.2016