Еволюційни розвиток фінансів та стабільність сучасного фінансового ринку - Sapachuc, Yuriy (Наукові записки НаУКМА. Економічні науки, 2016)
Ретельно проаналізовано структурні зміни фінансово-економічного середовища. Систематизовано інституційну структуру сучасного фінансового ринку. Проаналізовано види фінансових інновацій та їхній вплив на якісний стан та стабільність функціонування фінансової системи. Досліджено основні причини фінансової кризи 2008–2010 рр. Проведено критичний аналіз неоліберальної економічної політики, зазначено її абстрактність та глибокі внутрішні суперечності. Визначено основні форми прояву фінансилізації сучасної економіки. На прикладі економіки США показано структурні дисбаланси, які формувались упродовж останніх десятиріч та призвели до системних кризових явищ. Розкрито стадії розвитку капіталістичної системи на основі взаємозв’язку між фінансами та діловим сектором. Доведено, що нестабільність є проявом ендогенних факторів розвитку фінансово-економічної системи. Актуалізовано теоретико-методологічні та практичні підходи щодо формування сучасної фінансової політики. Матеріал надійшов 31.03.2016