Аналіз впливу приватних і державних R&D витрат на рівень економічного зростання розвинутих країн Європейського Союзу - Shynkar, Olga (Наукові записки НаУКМА. Економічні науки, 2016)
Для обґрунтування необхідності збільшення державного фінансування сфери досліджень і розробок в Україні проаналізовано вплив державних та приватних R&D витрат на економічне зростання країн – членів Європейського Союзу з різним рівнем інноваційного розвитку, а саме інноваційних лідерів (Німеччини, Фінляндії), інноваційних послідовників (Франції, Естонії) та помірних новаторів (Іспанії, Португалії та Польщі), визначених за даними Innovation Union Scoreboard. Особливу увагу в роботі було приділено аспектам формування фінансових ресурсів у розрізі окремих їхніх джерел (приватного та державного секторів). У роботі було проведено багатофакторний регресійний аналіз для з’ясування, яким чином зміна обсягів фінансування впливає на рівень економічного розвитку країни. Аналіз дав змогу знайти залежність рівня економічного розвитку (ВВП) від численних факторів, які впливають на його зміну, а також кількісно оцінити їхній вплив. Матеріал надійшов 30.03.2016